Exempel på hur massagen hjälper

Marina Axelson Callum, ägare/grundare av Axelson animal massage school berättar följande.

Jag jobbade som hästmassör och fysioterapeut på Täby Galopp mellan 1996-2010 d v s 15 år och samarbetade med galopptränare och veterinärkliniken på Täby Galopp.
Leg. vet Åke Åsheim ringde mig plötsligt en dag i augusti 1996 och berättade om ett 2-årigt sto som skulle starta ett stort lopp för 2-åringar med 250 000 kr i vinstpengar…
Det var bara en vecka kvar till loppet och hästen var “ren” i alla leder och frisk ur veterinärsynpunkt….men den hade en “stel” galopp och kunde inte sträcka ut sina armbågar ordentligt.
Jag behandlade stoet varannan dag med “klassisk massage” och stretching och i slutet på veckan började galoppen arta sig. Spänningarna satt ffa i M.Triceps brachii (armbågssträckare), Mm.Pectorales (bröstmusklerna) och M .Serratus thoracis (bogfixerare).
De sistnämnda musklerna är även respiratoriska muskler så spänningar i dem begränsar andningen hos hästen.
Hästen hette Amoulette och blev en “skräll” och jag glömmer aldrig när jag satt på läktaren och mina vänner utbrast: – Det är ju Amoulette som leder nu och som du har masserat!!!
Vi hade satsat 100 kr var och vann 11 ggr pengarna.
Nästa morgon besökte jag Amoulettes stall och träffade själva ägaren….som tog min hand och sa att jag har fler hästar som behöver massage i det här stallet….och på den vägen blev det….
Jag samarbetade med leg.vet. Åke Åsheim under 10 år och fick massera i många olika syften…bl a korsförlamningshästar, förebyggande massage för narkoskolik, efter transportolyckor då hästarna fått sträckningar, postoperativt mm..
Du kan läsa mer om kurser i hästmassage på www.axelsonsanimalmassage.se